Min historie

Jeg kan huske den gang jeg gik sygemeldt, og smerte var det eneste som optog min hverdag. Der var mange op og nedture, og husker tydeligt, hvordan det påvirkede hele familien.

På stresscoach uddannelsen og igennem det kommunale smertehåndteringsforløb, stod det klart for mig, at stress og smerte ikke kan skilles ad, men går hånd i hånd. Jeg lærte at prioritere mig selv, hvilket førte til opstarten på en psykoterapeutuddannelse, men skæbnen ville noget andet, så her i marts 2017 startede jeg på en ACT baseret coach uddannelse. Wow en rejse, og ved du hvad, den fortsætter.

Det lærte mig, at jeg måtte tænke anderledes og ikke lade mig slå ud af manglende diagnose, et langt genoptræningsforløb, en opsigelse og det faktum, at jeg ikke kunne det samme som før.

Jeg måtte tænke i nye baner, og gennem ACT har jeg lært at finde mine værdier, skrue på acceptknappen, og gøre de ting som er vigtige for mig, selvom jeg havde ondt.

Og hvor har jeg grædt mange tåre over min situation, og hvis du ligesom jeg havde ambitioner, så gør det ondt at måtte lægge det gamle liv bag sig.

Men men men…..der findes en gave i alting, og med den rette hjælp og støtte, findes der redskaber og teknikker til at komme tilbage til livet, måske bare et andet liv, men med langt mere indhold.

Det gav mig en kæmpe aha oplevelse at være på smertehåndteringsforløb, nemlig at der findes ingen læge, som bare kan fikse mit problem, men at den største fikser er mig selv. Men den største aha oplevelse var at forstå, hvad langvarige smerte egentlig er. Før uddannelsen gik jeg rundt med en tro om, at jeg var noget specielt, på den trælse måde, da læger og fysioterapeuter ikke vidste, hvad jeg fejlede, men jeg var ikke mere speciel end så mange andre, det var ”bare” mit nervesystem, som var i ubalance. At smerte er en kompleks ting, og rummer langt mere end det menneskelige øje rækker, ja den viden ville jeg gerne have haft noget før. Det gav pludselig nyt håb og tro på, at det hele nok skulle løse sig.

Min baggrund

I 2008 blev jeg uddannet ergoterapeut og valgte at prøve kræfter med arbejdsmiljøområdet. Min passion blev arbejdsglæde sideløbende med mit arbejdede som motionsinstruktør og instruktør i spinning.

2015 blev vendeåret for mig som person og rent arbejdsmæssigt, da jeg blev opereret i knæet, som på ingen måder gik som forventet. Det betød en sygemelding på 7 måneder, hvor jeg efterfølgende mistede mit arbejde. Så der skulle tænkes nye tanker.

Jeg fik i den grad brug for de redskaber som jeg lærte på stresscoach uddannelsen hos Forebyg Stress, og på psykoterapeut uddannelsen.

I hele min proces har jeg arbejdet med at mærke mig selv og mine behov, hvilket betød at jeg skiftede retning. Jeg skulle noget andet for bedre at kunne hjælpe dig langt bedre, nemlig på en ACT baseret coach uddannelse.

ACT står for Acceptance and Commitment Theraphy/Traning, som er en del af den 3 bølge inden for det kognitive og adfærdsmæssige område. Det er en evidens baseret tilgang, som i den grad sparker røv. Tilgangen rummer mange aspekter, lige fra arbejdet med accept af egen situation, at være med dumme tanker og følelser uden at flygte fra dem, at være tilstede i nuet og finde frem til egne værdier mm.

Så ACT var en øjenåbner for mig ligesom uddannelse i smertevidenskab har været det, og det har været startskuddet på et nyt og mere indholdsrigt liv.

I 2016 tog jeg en pilates instruktør uddannelse ved DGI, og underviser som frivillig instruktør i vores forening. Når jeg laver pilates eller meditere stilner mine smerter af, og giver mig en indre ro, og skaber balance i nervesystemet, da der er fokus på åndedrættet. Det har hjulpet mig rigtig meget de dage, hvor det gjorde ondt.

I marts 2018 skal jeg på mindfulness uddannelse, og jeg glæder mig vildt meget til at dele min oplevelse med dig. Det har været en øjenåbner for mig, hvad mindfulness/accept øvelser kan bruges til i forbindelse med smerter eller stress. Det skal jeg nok fortælle dig meget mere om.

© Copyright - Smertementor Maria Carlsen