Hovedpine / Migræne

Den lægelige definition er kronisk migræne, hvis det varer 15 dage eller mere om måneden, samtidig med at man har migræne i mindst 8 dage per måned. Men har du haft det tæt inde på livet, så er antal dage underordnet. Min bror har døjet med det i mange år, on-off, og har haft de klassiske symptomer af migræne og spændingshovedpine, hvor han ofte har lys- og lydoverfølsomhed, har kvalme og somme tider kaster op. Hans værste anfald er med synsforstyrrelser og dobbeltsyn. En betegnelse man kalder for migræne med aura. Den anden betegnelse er migræne uden aura, som ca. 2 ud af 3 migrænepatienter har. Hans anfald er ofte stress relateret, og han siger selv, at det udløses når han er i ro efter pressede perioder.

Hverdagen kan føles som en kamp, da de føler smerterne styrer deres liv. Oplevelsen af smerte er ofte forbundet med de negative tanker og følelser, som er forbundet med migræne. Det er ikke bevidst, men noget som bare sker inden i os, og det kan være svært at adskille tankerne og følelserne fra smerten. Når smerten kommer, bliver vi bange og bekymret om, hvorfor vi har ondt, og om det bliver ved sådan her for altid, vred og frustreret.

De fleste har igennem mange år haft anfald af både migræne og spændingshovedpine, som med årene er blevet tiltagende hyppig. Mange kan som følge af de mange anfald også få et stort forbrug af smertestillende medicin, men er din migræne blevet længerevarende, jo mindre hjælper medicin faktisk.

Desværre er årsagen til migræne ukendt for lægerne, men ved brug af den biopsykosociale model, som kigger på mere end blot de biomekaniske faktorer, kan migrænen måske forklares. Ved daglig brug af afstresnings teknikker kan migrænen aftage, og måske gå i sig selv, men igen det er en proces, og som så mange andre processer tager det tid.

Andre smerter

Tilmed dig nyhedsbrevet, og få 3 gratis lydfiler med gode råd til at håndtere din smerte.

© Copyright - Smertementor Maria Carlsen